Нацпарк «Тузловські лимани» щозими відвідують тундрові лебеді Одещина 

Нацпарк «Тузловські лимани» щозими відвідують тундрові лебеді

Малий лебідь, або тундровий лебідь (Cygnus bewickii) — дуже рідкісний для України вид птахів і занесений до Червоної книги. Характерний для тундри Євразії і гніздиться в ній від півночі Фенноскандии до дельти Колими, а також на західних островах Льодовитого океану. Зимує в Українському Причорномор’ї.

Зараз в НПП «Тузловські лимани» зимує біля 80 птахів. Від нас відлітає в Тундру на початку березня. Гніздовий біотоп малого лебедя — заболочені і трав’янисті низини тундри, що переміщаються з численними відкритими, різних розмірів озерами; річкові долини, багаті старицями і протоками.

На гніздування лебеді прилітають вже сформованими парами. У нашому парку, крім тундрового рідкісного лебедя, мешкає зараз ще Лебідь кликун (тільки на зимівлі, як і тундровий) і лебідь шипун (самий звичайний вид, мешкає в нацпарку круглий рік).

ДЖЕРЕЛО: фейсбуксторінка Іван Русев

Читайте також

Залишити коментар